ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Επέβαλε τον νόμο του ο Θρύλος

Ανώτερη η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού υπέταξε την Βουλιαγμένη με 9-6 λίγε ςηέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Κίρισι. 

 

Νικηφόρα συνεχίστηκε η πορεία της ομάδας πόλο των γυναικών του Ολυμπιακού που για την 5η αγωνιστική της Γ φάσης του πρωταθλήματος επικράτησε, στο Παπαστράτειο, με σκορ 9-6 της Βουλιαγμένης. Ο Ολυμπιακός, που σε μια εβδομάδα αγωνίζεται στη Ρωσία, κόντρα στην Κίνεφ Κίρισι, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στην άμυνα, πρόσθεσε μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό του. Οι «ερυθρόλευκες» οδηγούν την κούρσα του Α’ ομίλου έχοντας ήδη εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα μέχρι και τους τελικούς του πρωταθλήματος. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη που πέτυχε πέντε τέρματα.

Με οδηγό την άμυνα

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και πολύ γρήγορα προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ των Έμολο και Ασημάκη. Ο αγώνας ήρθε στα ίσα στο 5:29, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε την κυριαρχία, πήρε εκ νέου προβάδισμα, με πολύ όμορφη ψιλοκρεμαστή εκτέλεση της Ελευθερίας Πλευρίτου από την περιφέρεια και αν οι προσπάθειες των παικτριών του δεν σταμάταγαν στα δοκάρια θα μπορούσε η διαφορά να είναι μεγαλύτερη. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες ισόπαλες στο 3-3. Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι άμυνες των δυο ομάδων για να φτάσουμε στο 5:02 και το 4-3 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα της Αλεξάνδρας Ασημάκη. Η ίδια παίκτρια έκανε και το 5-3 στην αμέσως επόμενη επίθεση δίνοντας «αέρα» δυο γκολ στις «ερυθρόλευκες», για να φτάσουμε στο 6-5 του ημιχρόνου.

Νίκη και τώρα η Κίρισι

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου είχαμε μια ακόμα ισοπαλία στο παιχνίδι (6-6). Ο Ολυμπιακός. βρήκε λύση στην επίθεση, με την Τζούλια Έμολο, να σκοράρει από την περιφέρεια, για το 7-6, φτάνοντας τα δυο προσωπικά γκολ στον αγώνα. Μετά από πάρα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, η Αλεξάνδρα Ασημάκη έγραψε το 8-6, από τη θέση του φουνταριστού λίγο πριν τη λήξη της περιόδου. Η διαφορά έφτασε, για πρώτη φορά στο ματς, στα τρία γκολ, στο 5:08 του τελευταίου οκταλέπτου, με το πέμπτο γκολ της Ασημάκη, η οποία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μια μόλις εβδομάδα πριν τον πρώτο προημιτελικό της Ευρωλίγκα. To 9-6 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα και πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στον αγώνα με την Κίρισι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-1, 1-0

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Έμολο (πέναλτι 7:14), 2-0 Ασημάκη (φουνταριστός 6:36), 2-1 Νιχάους (π/π 6:10), 2-2 Κουλχάας (πέναλτι 5:29), 3-2 Πλευρίτου Ελ. (περιφέρεια 3:43), 3-3 Ξενάκη (φουνταριστός 1:39).

2ο οκτάλεπτο: 4-3 Ασημάκη (π/π 5:02), 5-3 Ασημάκη (φουνταριστός 3:41), 5-4 Ξενάκη (φουντραιστός 2:08), 6-4 Πλευρίτου Ελ. (περιφέρεια 1:52), 6-5 Νιχάους (περιφέρεια 00:01).

3ο οκτάλεπτο: 6-6 Διαμαντοπούλου (περιφέρεια 5:11), 7-6 Έμολο (περιφέρεια 3:20), 8-6 Ασημάκη (φουνταριστός (00:26).

4ο οκτάλεπτο: 9-6 Ασημάκη (φουντραιστός 5:08).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ 2, Έγκενς , Ελευθεριάδου , Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου , Ασημάκη 5, Πλευρίτου Μ. , Έμολο 2, Πλευρίτου Β. , Τσουκαλά , Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους 2, Χυδηριώτη , Τζελέπη , Κοκκινάκη, Ξενάκη 2, Μαυρωτά Ι. , Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Αντωνιάδη, Μουστακαρία., Κοτσιώνη ,Νίνου Π., Νίνου Ε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button