Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βάζει τη «σφραγίδα» του ο Λεμονής

Το ποδόσφαιρο κυριαρχίας, οι πολλές συνεργασίες και η ποικιλία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού αποτελούν «σήμα κατετεθέν» της μεθοδικής δουλειάς του 57χρονου τεχνικού.

 

Ο Ολυμπιακός με την εμφατική του νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 εξασφάλισε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την μαθηματική κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος!

Οι «ερυθρόλευκοι» κατά γενική ομολογία απέδωσαν το πιο «μεστό» τους 90λεπτο στην διάρκεια της φετινής περιόδου, αναδεικνύοντας στο χορτάρι πολλές από τις αρετές, που τους χαρακτηρίζουν.

Το ποδόσφαιρο κυρίαρχιας, που παρουσίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδας συνδυασμένο με τις πολλές συνεργασίες την γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού τόσο από τον άξονα, όσο από τις πτέρυγες, αλλά και τις εναλλαγές θέσεων, δημιούργησε μία πολύ όμορφη αίσθηση ότι κάτι πολύ καλό «χτίζεται» πλέον…

Η εκπληκτική εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε με πέντε γκολ κι αρκετές τελικές φάσεις, ξεσήκωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να εκφράσουν την ακλόνητη πίστη τους για πρόκριση επί της ΑΕΚ την προσεχή Τετάρτη στον επαναληπτικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ.

Το θέμα, πάντως είναι ότι αυτό το θελκτικό ποδοσφαιρικό θέαμα, που παρουσίασε απλόχερα ο Ολυμπιακός στο ένθερμο κοινό του το βράδυ της Κυριακής έχει …πατρότητα.

Κι ακούει στο όνομα Τάκης Λεμονής.

Ο 57χρονος τεχνικός παρέλαβε μία ομάδα με ευδιάκριτες «ασθένειες», χωρίς ψυχολογία, με παίκτες-προσωπικότητες όπως οι Τσόρι, Καμπιάσο και Μάριν, που είχαν τεθεί σε καραντίνα και όχι μόνο τους έφερε ξανά στην «επιφάνεια», αλλά όπως αποδείχθηκε άμεσα, τους  … ανέστησε ποδοσφαιρικά και τους κατέστηκε ως εξαιρετικά σημαντικές λύσεις για την κρίσιμη τελική ευθεία της σεζόν.

Επίσης, θα πρέπει να του καταλογιστεί στα «συν» η θεαματική βελτίωση, που έχει παρουσιάσει η ομάδα ως προς το δημιουργικό της «κομμάτι». Πλέον ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια, όπου βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του ο Τάκης Λεμονής έχει τουλάχιστον 12-20 τελικές προσπάθειες για γκολ, με κύριο γνώρισμά τους την ενεργό συμμετοχή πολλών παικτών.

Στοιχείο, που τον καθιστά ακόμη πιο απρόβλεπτο κι επικίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού, που έχει το αλάθητο κριτήριο δεν παρέλειψε να επιβραβεύσει τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή για το πλούσιο θέαμα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον αποθέωσε!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button