ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έτοιμοι και συγκεντρωμένοι να επιστρέψουμε στις νίκες»

Το σύνθημα για «διπλό» επί του Ερυθρού Αστέρα έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού με προορισμό το Βελιγράδι.

 

 

Την δική του αγωνιστική αναγέννηση σε μία πόλη, την οποία έχει … στοχεύσει από το ξεκίνημα της περιόδου με φόντο την επιστροφή του στην κορυφή της Ευρώπης θα αναζητήσει ο Ολυμπιακός

Για το Βελιγράδι, ο λόγος, το οποίο επισκέπτονται οι «ερυθρόλευκοι» το βράδυ της Παρασκευής (26/1 – 20:00) για τις ανάγκες της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Ερυθρό Αστέρα στπο πλαίσιο της 20ή αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνωρίζει τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης, κάτι το οποίο κατέστησε σαφές κατά την αναχώρηση της αποστολής με προορισμό την πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας, ζητώντας απόλυτα συγκέντρωση

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

Για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα:

«Έχουμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα. Ειδικά εντός έδρας παίζει πολύ καλά. Στηρίζονται στο γρήγορο παιχνίδι και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και το περιφερειακό σουτ. Έχουν πολύ καλούς σουτέρ. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να επιστρέψουμε στις νίκες μετά τις κακές εμφανίσεις και τα ατυχή αποτελέσματα που είχαμε εκτός έδρας. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση».

Για τις άσχημες εκτός έδρας εμφανίσεις και τις βαριές ήττες με Κίμκι και Μπασκόνια:

«Μέσα σε μια χρονιά μπορεί μια ομάδα να μην είναι σταθερή. Πολλές ομάδες και στην Ευρωλίγκα έχουν ένα κακό διάστημα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα που σε έξι ματς είχε μετρήσει πέντε ήττες. Οι τραυματισμοί μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Είχαμε από τους 16 παίκτες, 10 ή 11 διαθέσιμους. Η κούραση συσσωρεύεται για αυτούς που καλύπτουν το κενό, μετά θα πρέπει αυτοί που επιστρέφουν να βρουν  ρυθμό και το σύνολο δεν είναι ομοιογενές ώστε να μπορέσει να παλέψεις όλα τα παιχνίδια και στην Ευρωλίγκα υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια. Και βγαίνουν κι άλλα θέματα στην επιφάνεια που λύνονται μόνο με την ενότητα. Αυτές τις τελευταίες μέρες κι εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή την περίοδο των δέκα ημερών που δεν πάμε καλά, για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε μπροστά και να βρούμε καλό αγωνιστικό ρυθμό και σιγά σιγά να ανεβάσουμε την ποιότητά μας».

Για το γεγονός ότι επιστρέφει στο γήπεδο όπου ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία με τον Ολυμπιακό:

«Στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν χωράνε συναισθήματα. Ο καθένας πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του, χωρίς να σκέφτεται αυτό που αισθάνεται. Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιος απολογισμός αυτή τη στιγμή, γιατί είμαστε εν μέσω αγωνιστικής περιόδου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και είναι άκαιρο να μιλάμε γι αρεκόρ. Δεν μετράνε ούτε για μένα, ούτε για τους παίκτες. Μετράει το καλό της ομάδας. Θέλουμε να πάμε καλά, να πηγαίνει καλά ο Ολυμπιακός. Αυτό με τα ρεκόρ είναι περισσότερο για εσάς τους δημοσιογράφους και όχι τόσο για εμάς. Ειλικρινά μιλάω, δεν με ενδιαφέρει προσωπικά. Με ενδιαφέρει όμως πολύ να πάει καλά η ομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button