ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έσκισαν και φουλαρουν για νταμπλ!

Επιβλητικός ο Θρύλος στο Λαιμό και 2-0

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση με εκπληκτική άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, διέλυσε κυριολεκτικά την Βουλιαγμένη στην έδρα της με 10-4, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι γηπεδούχες χρειάστηκαν 21 λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους τέρμα. Αυτή ήταν η 9η συνολικά νίκη των ερυθρόλευκων επί του ΝΟΒ για την φετινή χρονιά (έναντι μιας του ΝΟΒ) και χρειάζονται ακόμα μια, την Τρίτη 15 Μαϊου στις 21:00 για να πανηγυρίσουν το 9ο συνολικά πρωτάθλημα τους, 5ο συνεχόμενο και το πρώτο ιστορικό νταμπλ για το γυναικείο πόλο, αφού από φέτος θεσπίστηκε και ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας για το άθλημα, με τον Ολυμπιακό να το έχει κερδίσει πριν από λίγο καιρό στο Καρπενήσι.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίζει ασφυκτική άμυνα, όπως και στον πρώτο τελικό, κρατώντας μακριά από την εστία της Διαμαντοπούλου τις αθλήτριες του ΝΟΒ, κάτι που τις αναγκάζει να δοκιμάζουν σουτ από αρκετά μακρινή απόσταση με την τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει. Αντίθετα οι ερυθρόλευκες έχουν βρει τρόπο να σκοράρουν με την Έγκενς από την περιφέρεια και την Έμμολο με πέναλτι μετά από προσπάθεια της Ασημάκη.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκινάει με μια υπέροχη απόκρουση της Διαμαντοπούλου η οποία σε συνδιασμό με την άμυνα που παίζουν οι συμπαίκτριές της μοιάζει ανίκητη. Στην πρώτη του επίθεση ο Ολυμπιακός σκοράρει από την περιφέρεια με την Έγκενς, ενώ η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη θα κερδίσει 2 αποβολές και θα πετύχει ενα τέρμα. Ο ΝΟΒ στο ίδιο σκηνικό, δείχνει να έχει βραχυκυκλώσει από την άμυνα των ερυθυρόλευκων και δοκιμάζει να παίξει τόσο με 2 φουνταριστές όσο και στην κόντρα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα αφού το ημίχρονο θα τις βρεί στο μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκινάει γρήγορα πετυχαίνοντας 2 τέρματα με τις Τσουκαλά και Έγκενς, διαμορφώνοντας το 0-7. 21 λεπτά χρειάστηκε η Βουλιαγμένη για να πετύχει το πρώτο της τέρμα με την Νίχαους σε παίκτρια παραπάνω. Οι γηπεδούχες βλέποντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν διαφορετικά τον Ολυμπιακό, άρχισαν να παίζουν αρκετά σκληρά, μερικές φορές και υπό την ανοχή των διαιτητών που δεν σφύριζαν την παράβαση.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη με πιεστική άμυνα σε όλο το τερέν προσπάθησε να επανέλθει στο ματς, χωρίς όμως καμία επιτυχία, αφού ο Ολυμπιακός παρέμεινε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του, στην πολύ καλή άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση, κατάφερε να αυξήσει την διαφορά στα 7 τέρματα 2 λεπτά περίπου πριν λήξει ο αγώνας. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Βουλιαγμένη είναι να μειώσει σε 4-10 με ενα αρκετά τυχερό γκολ της Χυδηριώτη.

Διακύμανση

1ο Οκτάλεπτο : 0-1 Έγκενς (περιφέρεια), 0-2 Έμμολο (πέναλτι)

2ο Οκτάλεπτο : 0-3 Έγκενς (περιφέρεια), 0-4 Μυριοκεφαλιτάκη (π/π), 0-5 Έγκενς (π/π)

3ο Οκτάλεπτο : 0-6 Τσουκαλά (π/π), 0-7 Έγκενς (π/π), 1-7 Νιχάους (π/π), 1-8 Τσουκαλά (περιφέρεια), 2-8 Νίνου (Φουνταριστή), 3-8 Νίνου (περιφέρεια).

4ο Οκτάλεπτο : 3-9 Ασημάκη (φουνταριστή), 3-10 Έμμολο (κόντρα), 4-10 Χυδηριώτη (π/π)

Ν.Ο. Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 4 – 10

Τα Οκτάλεπτα : 0-2, 0-3, 3-3, 1-2

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης):Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ., Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους 1, Χυδηριώτη, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας, Διαμαντοπούλου, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ε. 2

Σχετικά Άρθρα

Back to top button