ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟ

Άρωμα πρώτης Κούπας! (Video)

Με φόντο την κούπα του 8ου –σερί – Κυπέλλου Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά μεταδόθηκε η επίσημη ραδιοφωνική εκπομπή του Eρασιτέχνη Ολυμπιακού.

Για τη δημιουργία του εντυπωσιακού σερί, αλλά και για τη συνέχεια της χρονιάς εντός κι εκτός… συνόρων μίλησε στη «Μεγάλη μου Αγάπη» η Αρέτα Κονόμη. Η εκπομπή από το κλειστό του Ρέντη μεταφέρθηκε και στο κλειστό Κολυμβητήριο Πειραιά όπου συνάντησε τον Γιάννη Φουντούλη, με τον οποίο συζήτησε για την πορεία προς το φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα της Α1.

Οπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων στο OSFP TV.

Ακολουθούν αποσπάσματα των δύο συνεντεύξεων:

Αρέτα Κονόμη: «Ζούμε για τη συνέχεια του Τσάλεντζ Καπ»

Για το εάν υπήρχε άγχος πριν τον τελικό: «Κάθε τίτλος και κάθε τρόπαιο είναι ξεχωριστό και κάθε φορά πριν από έναν τελικό υπάρχει άγχος το οποίο με τα χρόνια και με την εμπειρία μας έχει μετατραπεί σε δημιουργικό. Είναι αυτή η ιδιαιτερότητα που έχουν πάντα τα νοκ άουτ παιχνίδια και φυσικά οι τελικοί. Μπορεί να μη βρεθείς στη μέρα σου και να είναι στο πικ η απόδοση του αντιπάλου σου. Πολλά είναι τα… μπορεί και οι ανατροπές μπορούν να συμβούν στον αθλητισμό. Όπως είπα έχουμε την εμπειρία να τα διαχειριστούμε όλα αυτά και στο τέλος, ευτυχώς πάντα στην ομάδα μας, επικρατεί η χαρά».

Για την κούραση από τα συνεχή ματς σε Ελλάδα κι Ευρώπη: «Η κούραση πάντα παίζει ρόλο αλλά όταν είσαι στον Ολυμπιακό δεν την υπολογίζεις. Διεκδικείς όλους τους τίτλους. Για αυτό άλλωστε δουλεύουμε όλη την χρονιά. Για την περίοδο που παίζουμε για τους τίτλους. Μόνο το Σάββατο μετά τον τελικό αφήσαμε ελεύθερους τους εαυτούς μας εφέτος. Σίγουρα το χαρήκαμε και το διασκεδάσαμε αλλά επιστρέφουμε στους ρυθμούς μας και στρέφουμε την προσοχή μας στη συνέχεια των υποχρεώσεων μας».

Για το κύπελλο που ξεχωρίζει: «Ξεχωρίζω το πρώτο μου Κύπελλο, πάλι στη Σαντορίνη. Το πρώτο είναι πάντα το πιο γλυκό, κάτι καινούργιο για τον αθλητή με πρωτόγνωρη γλύκα. Όμως, ολα τα τρόπαια είναι σημαντικά».

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας: «Ο διακόπτης έχει γυρίσει πλέον και σκεφτόμαστε την Ευρώπη και θα ετοιμαστούμε σε δυνατούς ρυθμούς. Είναι στοίχημα μεγάλο να παραμένει η ομάδα σε υψηλό αγωνιστικό τέμπο. Ζούμε για τη συνέχεια του Τσάλεντζ Καπ και ανυπομονούμε να παίξουμε τους ημιτελικούς. Πέρυσι φτάσαμε στον τελικό. Θέλουμε να το κάνουμε και φέτος και στόχος μας να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Με πολλή δουλειά και κόπο έχουμε χτίσει αυτή την ομάδα που σαρώνει τα πάντα στην Ελλάδα και σίγουρα θέλουμε και το ευρωπαϊκό».

Γιάννης Φουντούλης: «Κι εφέτος έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη»

Για το γεγονός πως όλες οι ομάδες του Ολυμπιακού διεκδικούν ευρωπαϊκούς τίτλους: «Καταρχάς συγχαρητήρια από όλη την ομάδα του πόλο στην ομάδα βόλεϊ γυναικών για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας και καλή επιτυχία στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει τους περισσότερους κορυφαίους Έλληνες παίκτες στο άθλημα τους. Δείχνει την τεράστια δυναμική του. Μας παρέχει τα πάντα και εμείς προσπαθούμε να φέρνουμε τίτλους και διακρίσεις στο σύλλογο μας και στις εγχώριες και στις διεθνείς διοργανώσεις».

Για το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών στην Α1: «Τα ρεκόρ είναι αυτά που μένουν στην ιστορία αλλά εμείς κοιτάμε να δουλεύουμε καθημερινά όλο και πιο σκληρά. Οι αθλητές πάντα λέμε, ότι ο επόμενος στόχος είναι πάντα ο σημαντικότερος. Δεν κοιτάμε πίσω. Ο μεγάλος στόχος είναι η Ευρώπη και έχουμε πάρει τις νίκες και τους βαθμούς, ώστε να είμαστε στο μεγάλο ραντεβού, στο φάιναλ 8. Θέλουμε στη Γενοβα να είμαστε στην καλύτερη αγωνιστική μας κατάσταση».

Για τη νίκη στο Αννόβερο: «Στο Αννόβερο δεν μας ικανοποίησε η εμφάνιση αλλά μιλάμε για μια εκτός έδρας αναμέτρηση. Αντιμετωπίζαμε μια δυνατή ομάδα και ήταν μια νίκη που έπρεπε να την κάνουμε για να μείνουμε στην πρώτη θέση. Τώρα σκεφτόμαστε την Βουδαπέστη που είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι προς τον στόχο μας. Έχουμε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη κι εφέτος».

Για τη διοργάνωση του Φάιναλ 8: «Το Final-8 και φαντάζει πιο δίκαιο σύστημα για όλες τις ομάδες και νομίζω ότι είναι λίγο πιο αξιοκρατικό. Από την άλλη «παίζεται» μια χρονιά σε τρεις μέρες σε ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εκεί ένας αστάθμητος παράγοντας, όπως ένας τραυματισμός μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Ασφαλή συμπεράσματα θα βγάλουμε εφόσον ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Πάντως, ολοι οι άνθρωποι του πόλο θέλουν το καλό του αθλήματος και η LEN κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε και το ενδιαφέρον του κόσμου να μένει ψηλά».

Για το φάιναλ 4 του κυπέλλου που θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στη Χίο: «Προσπαθώ να μην παρασύρομαι για το πως θα νιώσω ατομικά. Ο στόχος είναι ομαδικός και θα αντιμετωπίσω τη διοργάνωση όπως κάθε φορά κάνοντας το καλύτερο που μπορώ. Θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το κύπελλο, γιατί πέρυσι μας είχε στοιχίσει η απώλεια».

Για την παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού στα εκτός έδρας ματς της Ευρώπης: «Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις Έλληνες όταν παίζεις στο εξωτερικό. Να είναι φανατικοί Ολυμπιακοί και να σε υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις. Είναι ξεχωριστό και σου δίνει έξτρα ώθηση. Αγαπάνε τον Ολυμπιακό και έρχονται να μας υποστηρίξουν δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα. Παντού συναντάμε φιλάθλους του Ολυμπιακού και είναι κάτι που δείχνει και τη δύναμη του συλλόγου. Στη Γερμανία στο ματς με το Αννόβερο ήταν πάνω από 100 άτομα και χαιρόμαστε που τους κάναμε υπερήφανους με τη νίκη μας».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς και Σταύρος Ζαζάνης κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button