ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Άλωσαν» την Πόλη οι κοριτσάρες του Θρύλου

Εντυπωσιακή η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού συνέτριψε την Μπεσίκτας στη Κωνσταντινούπολη με 70-53 και ζευγάρωσε τις νίκες της στο Euro Cup.

Ένα δείγμα των τεράστιων φετινών της δυνατοτήτων παρουσίασε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία συνέτριψε μέσα στην Κωνσταντινούπολη την Μπεσίκτας με 53-70 ζευγαρώνοντας τις νίκες της στο Euro Cup

Οι «ερυθρόλευκες» μετά την άνετη επικράτηση στην πρεμιέρα κόντρα στην Γκορζόβ διπλασίασαν τις νίκες τους και πέρασαν από μια παραδοσιακά δυνατή έδρα. Πλέον, ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί με 4 βαθμούς στην κορυφή του ομίλου με την Ρίγα την οποία υποδέχεται την ερχόμενη Τετάρτη (25/10) στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας  για την 3η αγωνιστική του EuroCup. Από κει και πέρα ο Θρύλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έλεγξε το ματς έχοντας το προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.

Από κει και πέρα ο Θρύλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έλεγξε το ματς έχοντας το προβάδισμα από την αρχή ως το τέλος και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση.

 

Προβάδισμα από την αρχή!

 

Ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο για τις δυο ομάδες με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (21-18) με τη Μίρνα Μάζιτς να πετυχαίνει σε αυτό το διάστημα 10 πόντους με απόλυτη ευστοχία στα σουτ εντός παιδιάς (2/2 δίποντα και 2/2 τρίποντα). Ίδια η εικόνα και στην έναρξη της δεύτερης περιόδου με τις “ερυθρόλευκες” να διατηρούν το προβάδισμα. Με συνεχόμενους πόντους από τις Άντερσον και Καλτσίδου η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, μέχρι εκείνο το σημείο, στο συν οκτώ (24-32) ωστόσο οι γηπεδούχες έμειναν κοντά στο σκορ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 29-36.

 

Ανέβασε τη διαφορά και έφυγε νικητές ο Θρύλος!

 

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο δυνατό ρυθμό και με ένα επιμέρους 12-5 στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου ανέβασε τη διαφορά στο συν 14 γράφοντας το 48-34 διαφορά που διατήρησε μέχρι το τέλος της περιόδου γράφοντας το 53-40. Τα τελευταία δέκα λεπτά οι γηπεδούχες δεν έδειξαν ικανές να κοντράρουν τον Ολυμπιακό ο οποίος ανέβασε τη διαφορά στο συν 19 (49-68) και με το τελικό 70-53 έφυγε με το διπλό από την Τουρκία.

 

Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης η Στέλλα Καλτσίδου με 14 πόντους, με τις Μάζις και Άντερσον να πετυχαίνουν από 13 ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχε και η Κατερίνα Σωτηρίου που σημείωσε 10.

 

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 29-36, 40-53, 53-70

Μπεσίκτας: Ουζούνογλου 2, Μόσμπι 12, Σιτζίλ 4, Ερντέν Ατακάν 1 (1), Οζέλκι, Νταμπάκογλου, Σιγιαντεμίρ, Περοβάνοβιτς 10, Αβσι, Γουίλερ 16 (2), Ουζούν 6 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): λυμπιακός: Μάζιτς 13 (3), Χατζηνικολάου 3 (6 ασίστ), Νικολοπουλου 4, Σωτηρίου 10, Άντερσον 13, Μακόλι 7, Σπυριδοπούλου 6 (2), Κοσμά, Καλτσίδου 14(1)

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button